Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God Morgon

70-talisterna kommer allt mer i Gagnef. Vid nyår blir Sofia Jarl, kommunalråd. Nu blir det också en 70-talist som vd i Gagnefbostäder och som samhällsbyggnadschef.
Bäva månde alla 40-talister.

"Stäng gylfen"

Jag träffade klass fyra vid Djurmo skola i veckan. De räknar mattetal, så att de ska komma till månen.
Det var en väldigt ordentlig klass, där många räckte upp handen för att få berätta ved de gör. Efter att jag ställt en som jag tyckte intelligent fråga, så var det en av eleverna som räckte upp handen.
- Ja vad säger du, frågade jag.
- Innan vi fortsätter ska du nog knäppa gylfen, sa eleven.
Ridå!
Här står man inför en fjärdeklass och ska visa upp journalistyrkets finesser, och så står man med gylfen öppen.

Livligt om 70-an

I veckan var jag också till bystugan i Sifferbo. Intresset för hur riksväg 70 kan komma att se ut efter en ombyggnad var stor. Projektledaren Torbjörn Karlsson öppnade kl 14.00, men hade trott att det inte skulle komma någon förrän vid fyratiden. Så fel han fick. Han hann knapp öppna innan bystugan var full av vetgiriga människor.
Efter att ha lyssnat på den ganska intensiva diskussionen en tid, så tog jag modet att presentera mig när det lugnat ner sig.
- Oj, oj, pressen. Vad har jag nu sagt, sa Karlsson.