Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God morgon!
Under veckan som var resulterade flera artiklar i Dala-demokraten till att debatten på nätet på dalademokraten.se blev intensiv.

• Frågan om snabbussar och stopp i byar visar att kommunikationerna, tillgängligheten och snabba transporter är en viktig fråga i kommunen.
Signaturen "Glad resenär" skrev följande:
"Jag reser mycket kollektivt och vet vad det hela handlar om! Borde vara så här:
- tåg för dagliga pendlare och sälenturister (snabbt och bekvämt) Heja Västerdalsbanan ;)
- landsvägsbussar för de som önskar stanna på platser efter vägen (längre restid)"
Signaturen "Marie" tog upp sin egen erfarenhet:
"Snabbussar?? Jag har åkt med dessa bussar någonstans mellan 10 och 20 gånger på olika avgångstider och samtliga gånger har bussarna varit minst 10 minuter sena. Så var det med den tidsvinsten!"
• En holländsk familjs satsning i Lövsjön uppmärksammades och kommenterades flitigt på webben.
• Bygglovet för familjen Wadlunds verandatak blev en intensiv debatt. Tyvärr så blev en del debattörer lite för ivriga och vi blev tvungna att stänga kommentatorsfunktionen. Dala-Demokraten kan inte publicera inlägg som kränker människor eller innehåller nedsättande kommentarer om grupper av människor. Debattera gärna våra artiklar, men visa respekt för andra människor.
Även i fråga om "sopfreden" mellan sopgruppen och kommunledningen kunde man ana en ny gryende debatt. Frågan var uppe på kommunstyrelsen i veckan. Ett möte där det tydligen blev rätt hett.
- ABBA-Agnetas låt The heat is on fick ett ansikte i vår lokal. Det var kö i dörren, konstaterade kommunchefen Bertil Stoltz efter mötet, där tydligen ventilationen var ur funktion.
Kanske hettan även bestod av den politiska debatten.

PER EKLUND