Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God Morgon!

Snön har tagit ett nytt grepp om oss och i går var det många som blev försenade till jobbet eller skolan. Själv var jag på ett besök i Lövsjön häromdagen. Som tur innan den snön kom. Lövsjön är kanske en slumrande by som en gång haft många fler invånare. I dag bor det sju personer. På måndag kan ni få läsa om de två senaste inflyttade, som hoppas kunna lyfta upp den gamla bruksorten till något nytt, när det kommer fler besökare till herrgården.
Jag har talat med två mycket livaktiga personer som levt i 90 år under veckan. Dels Erik Hanses i Mockfjärd som tog upp fiolen på 90-årsdagen, dels Sara Moen i Dala-Floda, som var besviken över regeringens som hon såg det inte fullständiga ursäkt till de människor som fick en mycket tuff tid på barnhem. Det är fantastiskt med människor med en stark livskraft efter ett långt liv.
Vi skrev i veckan om huruvida det ska vara alkoholfritt vin eller inte vid nattvarden. Detta lockade till en del debatt på dalademokraten.se som ni kan ta del av här:

"En fullständigt onödig diskussion, som jag ser det, är frågeställningarna runt nattvardsgången. Bestäm en gång för alla att oblaten doppas i alkoholfritt vin och alla problem är borta. Själv tar jag nattvarden "när det bjuds" men varken för slurken av vin eller oblaten utan för känslan det rituella och gemenskapen. Teologiska spetsfundigheter kan tillämpas på annat än denna frågeställning!!"
Gunnar Lärka

"Det finns INGENSTANS skrivet i bibeln att det ska vara alkohol i vinet....."
Teolog

"Detta är inget problem om man inte gör som Gunnar Lärka gör utan går ett steg till. Alkoholfritt för den som vill, och med alkohol för de andra. Precis som i samhället i övrigt, man väljer själv. Den här tramsiga solidaritetstanken att man alltid ska anpassa allt efter den som inte kan sköta sitt har blivit mer än tröttsam. Alkoholfritt nattvardsvin, lånetak, amorteringskrav, skuldsaneringslag, etc etc."
Sture