Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God morgon!

Det märks att vi lite till mans börjar vakna efter en liten ide-vistelse efter storhelgerna.
I torsdags möttes många intressenter för att förbättra tryggheten i Djurås centrum. Det verkar som man i alla fall lyckats få till stånd samtalskanaler, och det måste väl vara en bra början.
Samma dag möttes man för att diskutera vilket mat vi äter. Det finns en vilja att förändra våra matvanor och det finns en vilja att hitta alternativ till den mat som otvivelaktigt ibland är onyttig och kanske tråkig att äta.

Jag lyckades krångla till det lite, när jag skrev om arvoden i veckan. Ibland blir det tyvärr misstag, trots att mycket av det journalistiska arbetet bygger på att kontrollera fakta. Det är oerhört viktigt att allt blir rätt och jag får stå ut med att erkänna att det blev fel någon gång.

Så är det dags för lite kommentarer till artiklar från dalademokraten.se:

Om den nya förskolan i Mockfjärd:
"Ska man skratta eller gråta??Konstigt att vi fick nytt här i Mockfjärd och inte i metropolen DJURÅS,vi som bor på ar sia då älvä då?ska vi behöva åka över varje dag med barnen,borde väl varit bra om det hade fördelats jämt med ett dagis på andra sidan med...neeeej vi ska inte ha nåt,för kommunen vill ha in mer pengar på att bygga ett boende på benarvsgården...men men man ska inte vara bitter som Tony Rickardsson sa..hoppas det går bra och lycka till med det NYA FINA dagiset."
Inte bitter

"Grattis alla föräldrar och barn , och att det satsas pengar på det uppväxande samhället! Fortsätt sen med de äldre barnenså blir Mockfjärd det bästa stället att leva? Lycka till!"
"Porten mot västerdalarna"

Om att kommunen ligger i toppen vad gäller jämställdhet i politiken:

"Tack Ann-Gret Olsson (AGO), det är din förtjänst!"
"Det är inte så teoretiskt eller siffermässigt underbyggt kanske men jag tycker så bl a därför att:
1) Hon vågade ta uppdraget som KS ordförande - visade vägen för flera kvinnor att engagera sig politiskt, det vet jag.
2) Hon har alltid drivit på att kvinnor ska våga och vilja engagera sig politiskt.
3) Hennes egna politiska insatser inspirerar alla, och då även kvinnor.
Men visst, klart att det inte är bara hennes förtjänst. Det finns, och funnits, många duktiga kvinnor och män i Gagnefspolitiken som bidragit till det här. Nu är det så att jag tycker hon gjort väldigt mycket, men det är förstås min alldeles egen högst subjektiva åsikt."
Dan

"Spelar det någon som helst roll vilket kön en person har för ett visst uppdrag elller för en viss befattning??? Det handlar naturligtvis i all väsentligt om kunnighet, intresse och lämplighet för uppgiften. Om det sen är en man eller en kvinna har ingen betydelse. Alla borde inse att samhället - alltså vi alla - förlorar på att man bara p g a könet "plockar in" en person som är mindre lämpad för en uppgift, än någon annan som kanske skulle ha gjort jobbet (ännu) bättre. "
Göran F