Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God morgon!

Julkänslan är på väg. Julsnön är här och julmusiken hörs överallt. I helgen som var kunde man knappast missa julkonserterna. Till Lindberghallen lockades många människor till Filadelfiakyrkans tre stämningsfulla konserter, där kollekten gick till kyrkans sociala arbete.

Irriterat i veckan
Fast det var nog några som var irriterade i veckan som gick. När kommunfullmäktige samlades för att besluta om nästa års prioriteringar, så var socialdemokraten Bo Billborn irriterad över hur debatten om förtroendevaldas arvoden utvecklats.
Han pekade på att arvodet för ett fullmäktigemöte slutar på 18-19 kronor per timme, om man ska räkna allt arbete.
Kristdemokraten Anders Bengtsson blev irriterad över att Billborn påstod att Bengtsson stått för ett förslag som han menade egentligen var ett moderatförslag.
Irritationen syntes också hos en del när ett innertak på Mockfjärdsskolan rasade in, liksom att en del var irriterade över de nya tåg- och busslinjerna.
Irritationen från den västra delen av kommunen blossar upp när man tycker att den kommundelen blir lidande på satsningar i Djurås.
Men nu väntar nog julefriden i alla fall.Lite kommentarer från tidningens hemsida dalademokraten.se:


Apropå bussar och tåg mot Västerdalarna:

"Vi som bor i västra kommundelarna vill INTE åka buss via Djurås utan tåg direkt till Borlänge. Bussen tar 55 min från Björbo till Borlänge, tåget 37. Det är viktiga dagliga pendlingstimmar varje vecka!! dessutom är tåget bekvämare, miljövänligare och vi slipper tung trafik efter den redan nu överbelastade vägen!!!
Det här är en lösning för att öka Djurås som knutpunkt, på Västerdalingarnas bekostnad!", skrev signaturen "Tåget för pendlare".

Apropå en artikel om att förskolekön försvunnit:
"Kan någon smart och opartisk person räkna ut hur mycket som investerats i Djurås sista 8 åren och jämföra med resten av kommunen!! Det är väl som så att politiken har drivit en stor del till Djurås och därmed urholkat landsbygdsboendet i en centerstyrd kommun!", skrev signaturen "Vakna upp".

"Men sluta gnälla med den här gärdsgårdsmentaliteten. Som inflyttad har jag tröttnat på att det ska vara så f-bannat svårt att kunna samsas och göra det bästa för kommunen, han fick ju, då måste jag också få, buhu.
Det spelar ingen roll hur mycket det gnälls från alla håll, Djurås är, och kommer alltid att vara knutpunkten i Gagnefs kommun ända tills dom beslutar sig för att dra om vägarna helt.", skrev signaturen "Anders".