Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem älskar en feminist?


”Vem älskar en feminist?” är ett program som sänds i P1 om mindre än en månad, så håll utkik och notera tid och datum. I programmet tar man upp ett problem inom feminismen, nämligen att män känner sig exkluderade och utpekade som den ständiga förövaren. Samtidigt finns det män som inte alls känner så när de väl vet vad feminismen går ut på.

Det är i alla fall något som det behöver talas om! Och ja, vilka älskar egentligen feministerna? Man känner sig sällan älskad när man står på de virtuella barrikaderna utrustad med enbart tangentbord och sin egen kropp. Den prisade radioreportern Mia Blomgren har letat upp män som vill tala om feminism och feministerna. Vilka är de och varför hyser de sådana varma känslor för denna mytomspunna gestalt, som anklagas för än det ena än det andra? Bland de medverkande syns P O Enquist och Tom Mc Alevey. "Jag är feminist men jag är också en klassisk alfahanne så jag blir ofta kallad mansgris av kvinnor för att jag så macho", säger Tom Mc Alevey i det första programmet. ”Vem älskar en feminist?” sänds i P1 måndag 22 augusti till onsdag 24 augusti kl. 11.03 samt fredag 26 augusti kl. 11.00.

CECILIA BURMAN