Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vill utveckla omsorgen i Borlänge?

Annons

Med anledning av den ohållbara arbetsbelastningen vid Åkershem vill vi betona att både Kommunal och skyddsombud är eniga om att en förändring måste ske.

Att hänvisa till jämförelse med landet i stort som Barbro Hietala-Nordlund gör är inte särskilt hållbart.

Vi vet alla att det kommer ständiga rapporter om brister i omvårdnaden av gamla och en klar sanning är också att vi alla behöver och önskar en fullgod vård en dag.

Vi vill att kommunen omgående gör en kraftsamling för att granska arbetsförhållanden för personalen inom hemtjänsten och vårdinstitutionerna.

Vi vill också att chefer inte bara presenterar ekonomiska underlag utan även presenterar återkommande jobbhälsobarometer och personalens tillit till den egna organisationen.

Man borde börja med att ställa frågor: Vad innebär värdig vård av de äldre?

Hur skulle jag vilja att vården ser ut för mina föräldrar och mig själv?

Skulle jag vilja arbeta inom omsorgen?

Hur skapas glädje, innovation och stolthet i arbetet i vården?

Vi vill också att alla besparingar ska åtföljas av konsekvensbeskrivningar, dels på kvalitén för brukare, dels på personalens arbetsförhållanden. I alla lägen måste det vara behovet som ska styra.

Johanna Berglund, undersköterska Åkershem, OFA

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel