Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vet du om att Heavy är kommunist?”

När vet man att den stad man bor i är mindre än vad den kändes förr?

Till exempel när man börjar känna alla vakter på alla krogar, och när man inte tycker att det är så spännande att gå på restaurang längre, för man vet redan hur det smakar överallt.

Nej, Borlänge är inte så stort som det kändes på högstadiet när jag fick tillåtelse för första gången av mamma och pappa att åka dit tillsammans med en äldre kompis. Wow.

Nu har senaste spiken slagits i Borlänge-är-ganska-litet-kistan. Jag var på stan. Skulle hem. Väntade in en taxi, satte mig i bilen och sa som vanligt ”Rödvingegatan 2 tack”.

– Jag vet, svarade taxichauffören.

Jo, det blir en del taxiresor när man gillar krogliv. Till slut lär man ju känna chaffisarna. Men det finns en som jag inte riktigt kan placera.

Jag vet inte vilken tystnadsplikt taxichaffisar lyder under, om det finns någon över huvud taget, men klart är att denna chaffis gillar att prata om mig inför sina passagerare.

En kompis till mig hade åkt med den här chauffören. Helt spontant, utan att veta att passageraren var min kompis, så hade han sagt; ”vet du om att Heavy är kommunist?”. Och som om inte det vore nog, när min kompis berättade detta på en fest så säger en annan kompis; ”ja! han har jag också åkt med, han sa det till mig också!”.

Jag tror jag vet hur det hela började. Jag minns att jag åkte med en taxi, och efter en politisk diskussion på krogen undrade jag vad chaffisen röstar på. Sen diskuterade vi från stan till Rödvingegatan.

Varför denna chaufför åker runt och pratar om mig vet jag inte, men jag blir nyfiken på hur många han sagt det till. Till er som åkt med honom; nej jag sa aldrig att jag är kommunist, det är en överdrift av honom. Och åker ni med någon som börjar babbla om att jag är kommunist så kan jag avslöja att jag vet vad han röstar på – på riktigt. Ring mig så kan jag berätta.

Höjt!

Jonas Stentäpp
heavy@daladem.se