Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi är en bred koalition mot rasism och fascism"

 
1 maj Falun 2017
Visa alla artiklar

Dalarna mot rasisms manifestation hålls på gamla Postenparkeringen med början 13.30 på 1 maj.

– På 1 maj ska nazister demonstrera i Falun för att sprida sitt hat och hets. Vi är en bred koalition som ställer oss upp mot rasism och fascism under solidaritetens, gemenskapens och jämlikhetens paroller, skriver Dalarna mot rasism på Facebook.

Det är med anledning av att nazister ska demonstrera i Falun som Dalarna mot rasism ordnar manifestationen. Den hålls i samverkan med många andra föreningar och organisationer.

Några av dessa är: Vänsterpartiet Falun, Socialdemokraterna Dalarna, Pappers avdelning 11 Grycksbo, Falu fredskör, Ett Falun för alla, Falu FN-förening, Omställning Falun, Falu Miljögrupp, Falu Afrikagrupp, Miljöpartiet Falun, Dalateatern, S-Kvinnor Dalarna, #Vistårinteut Falun, Studiefrämjandet, Bygden bryr sig, Kompis Falun, Riksteatern, en lång rad fackliga organisationer med flera.

Konferencier är Angelica Andersson och för musiken står Hanna Turi och Falu Fredskör.