Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är många som har obetald arbetstid

Varje dag på min arbetsplats är jag beordrad att först gå in i ett rum och byta till skyddskläder.

Det tar mig cirka sju minuter eftersom jag också är beordrad att byta till nya skyddskläder varje dag.

Först därefter får jag stämpla in.

Jag får inte ta hem mina skyddskläder och kan alltså inte välja att byta om innan jag kommer till arbetsplatsen.

Som byggnadsarbetare kan jag byta om till skyddskläder hemma, åka till fritids/förskola med barn och sedan åka direkt till jobbet och stämpla in när jag kommer dit.

I morse kom jag till min arbetsplats fem i åtta efter att ha lämnat två barn på fritids. Men jag stämplade in först 08.03 efter att ha bytt till skyddskläder.

De här sju-tio minuterna blir cirka 15 per dag, en timme och en kvart per vecka. Fem timmar per månad. 60 timmar om året.

En del personer har arbetat här på arbetsplatsen i 25-30 år, utan ersättning för den här arbetstiden.

Man kunde ju tänka sig att den här arbetsgruppen har väldigt bra betalt och kompenseras på det viset, men här tjänar ingen mer än 25 000/mån – de flesta flera tusenlappar mindre än så.

Det finns dock en grupp på arbetsplatsen som har den enda rimliga ordningen. De kommer till arbetsplatsen, stämplar in, byter om till beordrad arbetsdräkt och tar sen itu med dagens arbete.

Vilka det är? Jo, det är läkarna här på lasarettet.

Sätt stämpelklockor utanför omklädningsrummen eller ersätt mig och mina kollegor med en och en halv arbetsvecka om året tack, Landstinget Dalarna!

KSN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare