Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi är Sveriges Ramones”

Annons

De har varit fanbärare för 1-2-3-4-punken i snart 30 år.

I helgen spelar Dalarnas Ramones - The Hymans - på King Rock Club.
Det senaste decenniet har ludvikabaserade Hymans inte varit alltför aktiva. Men det senaste året har de vaknat till liv. Det började med en jubileumsfest på skivbolaget Birdnest i Köping i våras, och efter det har de spelar i Ludvika och i Falun.
– Ja, vi är så aktiva så det är inte klokt, säger sångaren Micke Bergman skämtsamt och fortsätter:
– Vi spelade på Klubb Hellmer i Falun i höstas, men då var Bempa (gitarrist) inte med för han kör buss åt Sabaton. Så då spelade vi bara covers av Ramones och Thunders, eftersom vi inte var ”riktiga” Hymans. Men folk klagade efteråt och hade velat höra Hymans. Det är ju hedrande.
Nu kommer de tillbaka till stan, med Bempa, och med Hymans-låtarna för de som saknade dem sist.

Att de inspirerats av Ramones är inget som Hymans hymlar med. De har tagit sitt namn efter Ramones sångare Joey Ramone, som egentligen hetter Jeffry Ross Hyman, och musiken går i samma anda; rak enkel punkrock, som gärna räknas in ”one two three four”.
– Vi är Sveriges Ramones, sen får andra band säga vad dom vill.

Kommer ni med något nytt material framöver med tanke på att ni blivit lite mer aktiva?
– Nja, vi repar ju aldrig. Får vi en spelning så kanske vi repar en eller två gånger. Men det vore ju roligt att göra nya låtar, det är ju det roligaste.
Som förband på King Rock Club, Kings Arms, spelar Bad Gums från Malung.

Jonas Stentäpp