Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi begär återremiss”

När kommunstyrelsen i Smedjebacken sammanträder i dag, tisdag, ska ledamöterna bland annat ta ställning till ett extraanslag på två miljoner kronor till det temperade badet.
– Vi kommer att begära återremiss, säger oppositionsrådet Lotta Gunnarsson (M).

Oppositionen har hela tiden varit kritisk till satsningen på en uppvärmd sjöbassäng vid Prästa och är det fortfarande.
– Vi tycker det finns mycket mer angelägna behov. Vi har en brist på förskoleplatser och den kön måste byggas bort.

Därför är Gunnarsson starkt ifrågasättande till de två miljoner kronor som nu föreslås läggas på en sanitetsbyggnad och fjärrvärmeanslutning vid det nya badet.
– Man kan ju undra varför man inte tog med en toalettbyggnad från början i projektet och det finns ju toaletter i anläggningarna på Herosvallen som badande borde kunna utnyttja.
– Dessutom har vi inte fått något underlag att ta ställning till inför kommunstyrelsens möte och det har jag efterlyst i ett mejl till tekniske chefen, uppger Lotta Gunnarsson.
Hon kommer därför att på dagens möte kräva att ärendet skickas tillbaka till teknik- och fritidsutskottet.

Calle Morgården, ledamot i kommunstyrelsen för Miljöpartiet, säger så här inför behandlingen av ett extraanslag till badet:
– Ett säkert stalltips är att vi säger nej.
När det storskaliga projektet med en stugby föll är hans uppfattning att kommunen även skulle lagt ned planerna på ett tempererat sjöbad.
– Jag tror inte det blir något lyft för kommunen. Det finns angelägnare saker att satsa på som vård, omsorg och skola, hävdar Morgården.

Torbjörn Svensson/DT