Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi bestämmer låtar 5 minuter före gig”

Mustaschs gitarrist ser fram emot att spela i Falun på fredag.
– Det ska bli jättekul! Vi har inte spelat så mycket på svenska festivaler i år, säger David Johannesson.

Skälet till det är att bandet mest har turnerat ute i Europa. Inför nyktrare publik och tidigare på kvällarna än hur det skulle ha varit i Sverige, konstaterar David Johannesson.
– Vi har försökt säga att vi spelar senast 22 – det är inte roligt att spela klockan tolv. Men det är en kultur i Sverige. Krögarna vågar inte, ­säger han.
Även i Falun blir det sent. Mustasch avslutar fredag­en. Men festivaler är annorlunda, tycker David.

I Falun kommer Mustasch att blanda låtar från flera olika album. Vilka det blir kan David Johannesson inte säga nu.
– Vi brukar byta låtlistor för det är roligare än att ha en och samma. Vi bestämmer oss fem minuter före ­giget. Men självklart är det vissa låtar som publiken alltid vill att vi ska spela.

Däremot blir det inga låtar från den kommande skivan, trots att materialet nästan är klart. Möjligen något enstaka spontanriff eller så. Bandet har haft ett så fullt spelschema den senaste ­tiden att skivsläppet fått skjutas upp till våren.
Men kan du säga något om den nya skivan?
– Vi har en ny producent, Dan Sundquist. Han har inte spelat in hårdrock tidigare utan popmusik. Jag tror att det kan bli en bra kombination, för han hör och ser sådant som inte vi gör. Han hör med fräscha öron och det gör låtarna bättre, säger David Johannesson och lägger till:
– Kanske kommer vi att släppa en singel i höst.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se