Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har haft en väldigt lång uppförsbacke"

Annons

I kväll ordnar Borlängebandet Dozer releaseparty för nya skivan Beyond Colossal, tillsammans med Diplóma från Falun spelar de på S2. Johan Rockner, basist, tycker att det känns bra inför kvällen, det brukar alltid komma mycket folk på releasepartyn berättar han.

Alla band tycker ju alltid att den nya skivan är bäst?
- Just nu känns det som att alla nya låtar är lika bra. Sen kan det hänga ihop med att man gillar ljudbilden på nya skivan. Namnet, Beyond Colossal, avslöjar hur vi tycker att den låter. Vi har alltid varit noggrana med låttitlar och skivtitlar, det ska låta tufft. Vi försöker göra all musik tillsammans, att någon kommer till repet och säger "så här ska det vara" funkar inte för oss.

Trött på de gamla låtarna?
-Ja verkligen. "Måste vi ha med den här" kan man tänka innan en spelning. Men det kan ju vara nytt för de som ser oss. Och den där timmen på scenen, den är lika rolig varenda gång. Det är nog anledningen till att v i spelar ihop fortfarande.

Efter releasepartyt åker ni till Tyskland för en rad spelningar, när får Sverige chansen igen?
- Inget är bokat än, det dyker säkert upp, men vi spelar inte så ofta i Sverige. Vi är ju ett "mellan" band, de som bokar oss i Sverige är eldsjälar. Ingen vågar ta oss till de större ställena.

När Dozer släppte första skivan, för tio år sedan, klassades deras musik som stonerrock.
Hjälper eller stjälper det att bli placerade i ett musikaliskt fack?
- Det kan vara bra för dem som inte hört oss. Jag tror att folk har insett att vi har hittast vår grej, och det är inte stoner, även om vi lät så förr. De i media som fortfarande skriver att det är stoner är oftast dåligt pålästa, de borde anstränga sig lite mer.

Tänkte ni att ni skull bli rockstjärnor när ni började?
- Ja, det gör väl alla. Men vi sa det aldrig högt... det är kanske därför vi aldrig blivit större än vad vi är. Det krävs attityd, bra låtar och ett stort skivbolag. Vi har låtarna men har saknat både attityd och stort skivbolag.

När slutar man upp att försöka bli rockstjärna?
-Vi är ju rockstjärnor! Haha. På något sätt. Vi har alltid nått våra mål, det har aldrig gått nedför för oss. Vi har haft en väldigt lång uppförsbacke bara. Men vi är eniga i bandet om att det är rätt väg att gå.

MÄRIT RÖNNOLS

Mer läsning

Annons