Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi kommer framåt i utredningen”

Polisen uppger att utredningen går framåt, men än har man ingen misstänkt i fallen med hästskärningarna som den senaste tiden förekommit i Västerbergslagen.

I Falun har förundersökningen i fallet med två skadade hästar lagts ned, efter att veterinär gjort bedömningen att hästarna själva har orsakat skadorna.

Angående hästskärningarna omkring Ludvika och Smedjebacken, säger informationsansvarige Stefan Dangardt, på polisen i Falun, följande:

– Vi kartlägger information och rykten, och strävar efter att samla in bevis så att vi har på fötterna den dag vi kan konfrontera någon.

– För delgiven misstanke måste vi ha en skäligen misstänkt.

Mattias Skarp, polisområdeschef i Ludvika, uppger att det dagligen kommer in tips som hjälper dem i arbetet med ärendet.

– Det handlar om iakttagelser och information, tips om fordon och personer. Jag upplever att vi kommer framåt i utredningen.

Hästskärningarna i Västerbergslagen handlar om en häst i Bredberget, som vid tre fällen tillfogats sår i underlivet, samt fall i Söderbärke och Morberget.

Ellen Nordin
ellen.nordin@dt.se