Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi kommer framåt i utredningen”

Annons

Polisen uppger att utredningen går framåt, men än har man ingen misstänkt i fallen med hästskärningarna som den senaste tiden förekommit i Västerbergslagen.

I Falun har förundersökningen i fallet med två skadade hästar lagts ned, efter att veterinär gjort bedömningen att hästarna själva har orsakat skadorna.

Angående hästskärningarna omkring Ludvika och Smedjebacken, säger informationsansvarige Stefan Dangardt, på polisen i Falun, följande:

– Vi kartlägger information och rykten, och strävar efter att samla in bevis så att vi har på fötterna den dag vi kan konfrontera någon.

– För delgiven misstanke måste vi ha en skäligen misstänkt.

Mattias Skarp, polisområdeschef i Ludvika, uppger att det dagligen kommer in tips som hjälper dem i arbetet med ärendet.

– Det handlar om iakttagelser och information, tips om fordon och personer. Jag upplever att vi kommer framåt i utredningen.

Hästskärningarna i Västerbergslagen handlar om en häst i Bredberget, som vid tre fällen tillfogats sår i underlivet, samt fall i Söderbärke och Morberget.

Ellen Nordin
ellen.nordin@dt.se