Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi ska ta chansen”

Tisdagskvällen var en riktig höjdarkväll för Mora IK. I och med Oskarshamns förlust mot Almtuna innebar Moras 4–1-seger mot Troja/Ljungby nämligen att dalalaget fortfarande har chans på en playoff-plats.

I kväll väntar Tingsryd på hemmais.

– Vi har fortfarande chansen, och vi ska ta den, säger Moras lagkapten Tobias Ericsson.
mora
Med två omgångar kvar ligger Mora åtta, precis under strecket, på 73 poäng. Närmaste streck-konkurrenten Oskarshamn är tabellsjua på 76 poäng och har just nu den sista playoff-platsen.

Mora ställs mot Tingsryd hemma i kväll och Almtuna borta på lördag i den sista omgången, medan Oskarshamn tar sig an Asplöven på hemmais i kväll och därefter gästar Tingsryd på lördag.
– Det är jättesvårt att säga vilket lag som har det ”bästa” spelschemat kvar, både vi och Oskarshamn möter ju lag som är i stort behov av poäng så det kommer bli tuffa matcher på alla håll, menar Ericsson.
Kommer ni att kunna hålla er ifrån att hålla koll på hur det går i Oskarshamns match när ni spelar i morgon (i kväll)?
– Jag vet faktiskt inte hur det blir med den saken, men troligtvis får vi inte veta deras resultat förrän efter vi har spelat klart. Deras match är ju inget som vi kan påverka i alla fall, så det är bättre att vi fokuserar på vårt.

Och något moringarna ska fokusera på i första hand är att hålla uppe den fart som så länge varit deras styrka.
– När vi väl håller uppe farten är vi svårstoppade, så vi ska se till att ha bra fart från start och inte bjuda motståndarna på någonting. Vi ska göra det obehagligt för dom, säger Tobias Ericsson som lovar att han kommer att se till att ta sitt ansvar som kapten:
– Jag ska peppa igång killarna så gott jag kan, främst genom att bidra själv på isen. Vi har en bra och hoppfull känsla i truppen, och alla känner att vi fortfarande har chansen.
Mot Troja var det en del lite ”otippade” målskyttar som klev fram, bland andra Lukas Bengtsson som svarade för första fullträffen i a-lagströjan.
Vem avgör i kväll?
– Vår tredje- och fjärdefemma klev verkligen fram mot Troja så det var jättekul att se, och Daniel Hansen var fantastisk i mål, menar Ericsson.
– Vem som helst kan egentligen kliva fram i det här laget, men i kväll tror jag på Micke Zettergren.
Elin Broman