Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi som älskar mjukisbyxor”

- Det började som ett skämt, säger Carolin Rosman om sin facebookgrupp ”Vi som älskar mjukisbyxor.”
Just nu gillas den av 331 717 personer.

Carolin Rosman, 17, tar emot hemma i trädgården i Kårtäkt. I mjukisbyxor vad annars. Självklart drog hon på sig de mjuka brallorna när DD ringde, skriver hon på sin facebooksida.
Från början var det ett skämt, säger hon.
- I åttan gick jag nästan jämt i mjukisbyxor. För att det är bekvämt. Det gick så långt att kompisarna sade: ”Rosman du borde starta en facebookgrupp för mjukisbyxor.”

Startade 2009

Sagt och gjort. I augusti 2009 startade hon gruppen.
När hon berättade för sin pappa att det var 100 000 personer som gillade hennes facebookgrupp trodde han att han hört fel.
- Ojdå, så många som 100 sade jag. Jag tyckte det var mycket. Nu är det ofattbart många. Fler än det är som bor i Dalarna, säger Mikael Ahlfors.

Ingen mjukisabsolutist

Carolin Rosman är ingen tjej som sneglar ängsligt på trender men heller ingen mjukisabsolutist. Går hon på fest brukar det bli jeans numera. I midsomras bar hon en folkdräkt.
- Jag kände för det, säger hon.
Det är en folkdräkt från Finland som hon lånat av sin farmor.
- Det var 13 år sedan jag bar folkdräkt.
Facebookgruppen borde vara något för DD:s chefredaktör Göran Greider som är en rikskänd mjukisbyxbärare.
- Ja, i den gruppen borde jag vara självskriven. Det är bara det att jag aldrig ens varit inne på facebook, säger Greider.
Carolin Rosman går andra året på Lugnetsgymnasiets mediaprogram. Hon siktar på en fotoutbildning. Och att bli egen företagare.
Hon gillar att fota naturliga bilder och gärna i naturen. I omgivningen runt gården i Kårtäkt hittar hon lätt fantastiska naturmotiv.KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se