Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi vill jobba i Rättvik”

Anna Tholén och Susanne Nallgård är överens. – Det bästa med vårt företag är att vi trivs tillsammans och att vi får jobba i Rättvik.

Anna Tholén har jobbat fem år på sjukhus i Buenos Aires. Det var inget fel på det, säger hon. Men drömmen fanns där hela tiden. Att få flytta hem till Sverige en gång och helst till sitt barndoms Rättvik.

– Rättviks Laser- och Hudvårdsklinik är en dröm som har gått i uppfyllelse.
– Det är toppen att det går att driva en sån här pass avancerad verksamhet i lilla Rättvik, säger Anna Tholén. Anna är legitimerad sjukgymnast och specialutbildad inom ljusbaserade laserbehandlingar.

Tre personer har jobb på företaget. Förutom Anna Tholén och Susanne Nallgård, som är auktoriserad hudterapeut och undersköterska, jobbar Eva Mörth som är legitimerad sjuksköterska. Behandlingslokalerna ligger på samma plan som Koppjärk vid Rättviks bowling.
– Koppjärk jobbar med gym och friskvård. Vi jobbar med hudvård och kroppsvård. Företagen kompletterar varandra. Ett perfekt ställe för oss, säger Anna.
Annas företag arbetar med icke kirurgisk hudvård. Hudfläckar, ytliga blodkärl och oönskad hårväxt behandlas med speciellt laserljus. Ansiktsbehandling, tatueringborttagning och permanent fettreducering är vanliga behandlingar.

– Fettreduceringen är effektiv. Vi behandlar fettcellerna med kyla så att 20-25 procent av fettcellerna på det behandlade området dör.
– Kunden får inga biverkningar, säger Anna Tholén.

Företagets maskinpark är både speciell och ovanlig.
– Våra maskiner hittar man oftast på större kliniker på de fina adresserna i storstäder, säger Anna Tholén.

Mats Rönnblad