Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi vill utveckla behandlingsarbetet”

Behandlingshemmet Kraftaverk i Gagnef tas över av Crispa AB.
HVB-hemmet har 15 platser och tar emot män med missbruksproblematik och andra psykosociala svårigheter.

Kraftaverk, som tar emot män i åldrarna 18–55 år och har Dalarna och Stockholmskommunerna som huvudsakligt upptagningsområde, startade verksamheten i Gagnef 2006.
Bland de psykosociala svårigheter som Kraftaverk specialiserat sig på märks neuropsykiatriska problem, personlighetsstörningar och kriminalitet.

Hemmet, som har en personalstyrka om ett tiotal personer, är särskilt framgångsrikt i arbetet med klienter som har svårigheter att etablera en drogfri livsstil.
Det driver ”en varsam tolvstegsbehandling med ett strukturerat behandlingsprogram där grupperna är navet i behandlingen”.
– Behandlingen syftar till att stärka individens självkänsla, självförtroende och självbild – samtidigt som det ger honom tillfredsställelsen av att klara något han inte trodde sig om att kunna klara – att kunna leva utan missbruk och fungera i en normal vardag.
Säljare är diplomerade gestaltterapeuten Daniel Danielsson, som lämna verksamheten för att ägna sig åt terapiverksamhet, utbildning och handledning i företaget Gestaltis.

Köparen Crispa är en vårdkoncern som sysslar med behandlingsverksamhet och primärvård.
– Från Crispas sida ser vi fram emot att tillsammans med personalen utveckla behandlingsarbetet på Kraftaverk. Det finns ett stort behov av behandlingsplatser, framför allt för unga killar med missbruksproblem i kombination med exempelvis adhd eller andra neuropsykiatriska funktionshinder. Här har vi en stor kompetens och erfarenhet. Vi kommer att fortsätta utveckla behandlingsinnehållet, utredningskompetensen, stärka rutiner och processer samt bemanningen, säger Crispas vd Anna-Greta Sjöberg.

Kent Olsson/DT