Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Videorån uppklarat – 15-åring misstänkt

Onsdagens rån mot Film & Fabel vid Jaxtorget anses uppklarat. På fredagen hämtades två pojkar, 15 och 16 år, till förhör. De frigavs senare sedan bevis säkrats.

– Vi anser nog att brottet är uppklarat, säger Jan Barck vid Borlängepolisen.
Klockan var 20.55 på onsdagen och videobutiken skulle stänga när en maskerad man klev in med ett pistolliknande föremål i handen. Rånaren fick en summa pengar, försvann ut ur butiken där han vek åt höger – och var borta.
Offret uppfattade rånaren som ung, maskerad med blå sjal över mun och näsa och klädd i huvtröja. Enligt offret pratade han svenska.
Pojkarna som hämtades till förhör i fredags bor båda med föräldrar på bekvämt gångavstånd från den rånade butiken. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

Den utsatta butiken blev redan i september utsatt för ett rån med stora likheter med det aktuella. Även det rånet skedde strax före stängning av butiken och tecken tyder på att rånarna väntat ut de sista kunderna. Även då försvann rånarna åt samma håll som nu.
Där slutar dock likheterna mellan rånen. I september var rånarna två och betydligt bättre maskerade. De hade skidmasker som sytts igen, uppenbarligen med tanken att ingen hudyta skulle synas. Båda var också helt svartklädda. Enligt offret talade dessutom septemberrånarna med brytning.
– De här pojkarna är inte misstänkta för det, säger Jan Barck.
Det finns inga misstankar mot de två tonåringarna vad gäller det tidigare rånet. En av pojkarna har förts till ett så kallat LVU-hem efter erkännandet.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se