Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig seger för Avesta

Annons

Avesta AIK kunde besegra bottenkollegan Valbo FF på ett regnigt Avestavallen i en målrik match som till slut stannade vid 6–3 efter 4–1 i halvtid.

– Jag tycker vi vinner fullt rättvist och att vi kontrollerar matchen från start, sammanfattade tränare Mikael Lindgren matchen efter slutsignalen.

Avesta och Valbo är två av lagen som slåss runt det negativa kvalsträcket och att det var en match av stor betydelse rådde det ingen tvekan om. Avesta fick en drömstart när Erik Schultz-Eklund redan efter sex minuter kunde plocka upp bollen vid straffområdeslinjen och placera in den lågt bakom en chanslös Sebastian Henriksson i Valbomålet.

Tre minuter senare vinner snabbe Victor Berg bollen i kamp med en Valboback och ur snäv vinkel lyfter han in bollen över en utrusande Henriksson.

Valbo jobbade sig in i matchen efter den jobbiga inledningen och kunde rättvist reducera på straff i den 28:e minuten.

Christian Gauffin-Eriksson drog ner Roger Nilsson i straffområdet och Marcus Larsson i Valbo förvaltade den på bästa sätt. Efter reduceringen blev spelet småfult och grinigt och domare Daniel Hansson från Örebro hade fullt upp.

– Jag är jättebesviken på domaren som pendlar i bedömningen och därmed skapar osäkra spelare som inte vet hur de ska förhålla sig, summerar tränare Lindgren domarinsatsen.

Slutet på halvleken blev på sitt sätt matchavgörande med två snabba mål av hemmalaget. Johan Lindgren gjorde först 3–1 på fin passning från Victor Berg i den 38:e minuten och fem minuter senare kom också 4–1 då Victor Berg helt ostörd kunde nicka in en vänsterhörna. En ledning som sett till spelet var några mål för stort men där Avesta fick utdelning på nästan allt i anfallsväg.

Valbo fick snabbt in en ny reducering alldeles i början på den andra halvleken och hade flera chanser till att krypa ännu närmre. Men i stället blev det Erik Schultz-Eklund som fick sätta spiken i kistan med en vältajmad nick på en frispark från Christian Gauffin-Eriksson i den 54:e matchminuten fram 5–2. Ett mål som innebär att luften gick ur gästerna.

Var sitt mål till de båda lagen i slutet av halvleken gav slutresultatet 6–3. Sett till hela matchen en rättvis seger för Avesta som i och med segern klättrar lite i tabellen.

– Vi får en jättebra start och men blir lite passiva efter målen. Sett till hela matchen tycker jag vi är det klart bättre laget och att vi vinner fullt rättvist, avslutar tränare Lindgren.

Bäst för dagen i ett Avesta där ingen föll ur ramen var tvåmålsskyttarna Victor Berg och Erik Schultz-Eklund samt Christian Gauffin-Eriksson.

Målen: 1-0 Erik Schultz-Eklund (6), 2-0 Victor Berg (9), 2-1 Markus Larsson (28,straff), 3-1 Johan Lindgren (37), 4-1 Victor Berg (43), 4-2 Stefan Forsberg (48), 5-2 Erik Schultz-Eklund (54), 5-3 Alexander Sjöström (67), 6-3 Kusthstrim Krenzi (89)

Domare: Daniel Hansson, Örebro

Publik: 115

Håkan von Krusenstierna