Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig seger för Falun

IBF Falun kom tillbaka snabbt efter den tunga förlusten hemma mot Warberg. Vann med 6-2 i Linköpings sporthall mot svårspelade Linköping.
– Jag är jättenöjd med grabbarnas insats. Vi hade stor respekt för Linköping. De spelar en fysisk innebandy, sade Rickard Hedlund, tränare i IBF Falun.

I premiären förra säsongen blev det förlust för IBF Falun i Linköping.
– Kändes som om vi var tvingade att vinna för att vara med i toppen, sade Rickard.
Det blev en tät och intensiv match. Inte många närkamper utan lagen bevakade varandra.

En konstig match och det var definitivt ingen öppen innebandy, konstaterade Rickard.
Skotten 19-14 talar sitt tydliga språk.
Falun visade från start var skåpet skulle stå. Hade 2-0 ganska omgående och spelade riktigt bra i första perioden.
–  Vi hade bud på fler mål. En bra insats från vår sida, sade Rickard.
I andra perioden blev Falun lite för bekväma och släppte väl enkelt in Linköping i matchen.
– Kändes som vi bara spelade runt och aldrig kom in i mitten av plan. Linköping fick helt enkelt matchen dit man ville, sade Rikard.

I tredje kom Falun tillbaks och tog över taktpinnen. Rasmus Enström slog in en retur efter ett bra skott fån Thomas Holmgren efter 3.27 och viktiga 4-2 var ett faktum.
Matchen stod och vägde men och framtill att Linköping tog timeout efter 18.15 bevakade Falun sin ledning.
Innan dess hade Falun möjlighet att öka på till 5-2 på en straff. Tyvärr missade Thomas Holmgren.

Varför Holmgren?
– Han vann straffturneringen på träningen i veckan och han gjorde allt rätt men målvakten var ordentligt på hugget, påpekade Rickard.
Efter timeouten tog Linköping ut sin målvakt. Ett drag som passade Falun bäst. Två mål genom Rasmus Enström och Jakob Lundmark och tre oerhört viktiga poäng till Falun.
Just Jakob Lundmark var dagens positiva överraskning i Falun. Han har inte fått så mycket speltid tidigare. Nu fick han chansen i andrafemman tillsammans med Billy Nilsson och Jonas Svahn. Ett mål och en assist blev hans facit för dagen.
– Roligt när grabbarna tar chansen när de får den, sade Rickard.
I övrigt skall målvakten Johan Rehn framhållas. Tryggt för IBF Falun att ha en målvakt av hans kaliber.
– Men det var kollektivet som vann den här dagen. Idag bidrog alla hela matchen, påpekade Rickard.

Förutom att Lundmark fick chansen i andra femman hade man gjort ytterligare några radikala ändringar. Ciya Hajo har spelat back hela säsongen men nu var han åter forward.
– Efter Champion Cup har han inte varit sig riktigt lik. Då behöver han springa av sig ordentligt och det gjorde han idag, sade Rikard.
Dessutom ställde Falun upp med helt nya backpar. Emil Johansson och Thomas Holmgren bildade backpar ett och Johannes Larsson och Mathias Carlgren spelade tillsammans i andra formationen. Adam Fernqvist och Johan Tomth var tredje paret.
– Vi har killar som kan spela på olika platser och i olika formationer. Idag hade vi valt denna lösning och det visade sig vara bra, sade Rickard.
Viktigast för Falun var en seger och att spelet åter fungerade. Och det gjorde det idag. 6-2 borta mot Linköping kan jag ta sju dar i veckan, sade Rickard.
Nu väntar närmare fjorton dagars uppehåll för IBF Falun. Den 9 november drar man åter söderöver och då till Mullsjö.

PeO Karlström