Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Viktigt att visa stitt stöd på olika sätt"

5000 personer har i skrivandets stund ställt sig bakom ett upprop för att behålla "Milko och mjölk från Dalarna". Uppropet, som startats genom ett evenemang på Facebook, ska visa att det finns en vilja till att behålla lokala alternativ.

Med anledning av det förslag som finns på att Milko ska gå upp i Arla startade Lena Sundstedt ett upprop.
- För mig är det viktigt att visa att det finns många som tycker lokalproducerad mat är viktigt, det handlar både om arbetstillfällen, transporter och miljö, säger hon.
Lena Sundstedt menar att det är knasigt att köpa mat och dryck långt bortifrån när det finns lokala producenter.
- Oavsett hur det går i den här affären så har vi i alla fall visat vad vi tycker, och spridit idén, poängterar Lena Sundstedt.

Evenemang-gruppen startades på Facebook fredag kväll, och hade på lördag morgon ungefär 900 medlemar. Därefter har antalet ökat lavinartat och på måndagseftermiddagen hade gruppen 5000 medlemar.
- Det är väldigt inspirerande, och det är många som skriver i loggen att det är ett bra initiativ, säger Lena Sundstedt.
- Jag vet inte hur mycket det påverkar de som fattar dessa beslut, men det är viktigt att stödja Milko på olika sätt, inte bara genom att välja deras produkter i butiken, avslutar Lena Sundstedt.

MATTIAS GÖTHBERG
mattias.gothberg@daladem.se