Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket hopp-dm Bors bjöd på

Det blev fyra ordentliga heldagar när Borlänge RS genomförde en lokal och regional tävling med ponnyer på torsdag och hästar fredag till söndag.

Den gröna gräsovalen var i perfekt trim liksom banorna av Fia Alexandersson, som får mycket beröm för sitt byggande både på låga och höga nivåer. Hon har blivit mycket rutinerad och har också ett nytänkande som ger många lovord både från ryttare och tävlingsledning.
Torsdagen hade många starter och bjöd på tre klasser på nivåer från Lätt D till B. Det blev också ovanligt mycket bra ridning och en som verkligen stack ut i Lätt C, kategori D var Falu RS Emma Åkerström på D-ponnyn Matchellko med en riktiga drömrundor i bedömningen tå faser A:0 med dubbelnolla och snabbaste tiden, 27,40 före Borlänge RS Samuel Lindström på Alice, 27,50.
Sedan följde hästar med fyra klasser på fredaf, fyra klasser lördag och sedan tre klasser på söndag med junior- och senior-DM.

Och vilken härlig söndag det blev, framförallt med tanke på DM, men också Årsta Runstens John Hickey som vann dubbelt i den högsta klassen 1,30 meter A:1a med senior-DM.
Junior-DM genomfördes på nivån 1,20 meter Med bedömning A:1a och det blev hela fem dm-ekipage till omhoppning och överdomaren Stephanie Giesecke var lyrisk.
– Det här är fantastisk och visar att de härryttarna har gått över till stor häst och inte sitter och rider opnnyer upp till 18 år. De behöver få en tidig introduktion för att få den tid som behövs för en riktig grundridning. Skillnaden mellan ponny och häst är enorm och i dag är jag glad att se så många bra juniore.
Det blev också en spännande kamp i omhoppningen där Åsebos Matilda Bäck på Zandora tog guldet före Leksands Ulrika Asplund Lindqvist på Samira silver och Viktor Esselin från Folkärna på Chey-Enne Bel Ami brons.

Seniorklassen med DM på nivån 1,30 meter blev spännande även om John Hickey på två olika haästar bärgade både första och andra plats och riktigt bra prispengar. Men, i den klassen var det DM för seniorer som var mest intressant och här var två ekipage uppe till en andra omhoppning och det var Rättviks Janice Wiklund på La Medica som verkligen gländte i sin ridning och var riktigt nära en dubbelnolla men petade sista hindret. Den andra som hade nollfel var Folkärnas Isabella Söderberg, på Astra Trams men det blev två pet och därmed var medaljerna klara med BorlängeRS Amanda Kjellberg på Carinthina Z med fyra fel i grunden men med bra tid blev det brons.

Bättre tävling än så här kan det knappast bli och Rommes anläggning är helt fantastisk och med det fina vädret är det bara för klubben att lägga årets upplaga till handlingarna med mycket mersmak. Vilka fantastiska funktionärer som jobbat från tidiga mornar till sena kvällar.

Olof Aspelin