Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill anvisa 92 miljoner till nytt äldreboende

Bygganbud exklusive eller inklusive Gagnefsgården.
Så vill kommunstyrelsens majoritet lösa den segslitna tvisten om lokaler för ett nytt demensboende i Gagnef.
Fullmäktige föreslås avsätta 92 miljoner för bygget.

Debatten om Gagnefsgårdens vara eller inte vara har varit hård sedan fullmäktige i december ifjol tog ett inriktningsbeslut om äldreomsorgsstrukturen.
Kommunstyrelsen har nu, inför årets decembersammanträde med fullmäktige, hållit ett extra sammanträde för att försöka ta ett beslut.

Fullmäktige föreslås avsätta maximalt 92 miljoner för bygget. I ett försök att komma förbi tvistefrågan, åtminstone tills vidare, föreslog kommunstyrelsens majoritet att upphandlingen utformas utifrån en tydlig verksamhets- och funktionsbeskrivning och utan färdiga ritningar.
Kommunstyrelsen föreslår att ”anbudsgivarna presenterar förslag till planlösning, exklusive eller inklusive Gagnefsgårdens befintliga byggnad, som möjliggör högsta möjliga vårdkvalitet och effektivitet för den äldre­omsorg och demensvård som ska bedrivas där”.

Boendet ska omfatta 48 demensvårdsplatser, varav 40 nya, och även inrymma lokaler för bland annat hemtjänst, dagverksamhet, övernattning, korttidsboende, hårvård, fotvård, sjuksköterskeexpedition, personalutrymmen samt kontor och administration.
Dessutom ska det gå att omvandla till en kooperativ hyresrätt.
S och MP reserverade sig till förmån för ett eget förslag om att kommunen tecknar ett samverkansavtal med Riksbyggen.
Fullmäktige behandlar ärendet den 9 december.

Kent Olsson/DT