Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill höja skatten med 15 öre

Oppositionen i Leksand – socialdemokraterna, västerpartiet och miljöpartiet – vill höja kommunalskatten med 15 öre.
– Vi måste satsa för att nå målen vi politiker gemensamt beslutat om, sa oppositionsråd Lars-Erik Jansson (S) när han i går förmiddag presenterade oppositionens budgetförslag inför fullmäktigemötet senare på kvällen.

Annons

Förslaget som social­demokraterna, västerpartiet och miljöpartiet arbetat fram – ska ses som ett komplement till det budgetförslag som förvaltningen presenterade för fullmäktige i går.
– Vi har sju kompletteringspunkter till den budgeten, fortsatte Jansson.

Bland annat vill oppositionen behålla bemanningen av skolbibliotekarier, ge pengar till förskolan för att behålla personaltätheten, och erbjuda feriejobb till alla som går i nionde klass och första året på gymnasiet.
Man vill också öka föreningsstödet och återinföra barn- och ungdomskulturgruppen samt tillfälligt förstärka vård och omsorg.

Ovanstående ska man finansiera genom att öka kommunalskatten i Leksand med 15 öre till 22 kronor och 75 öre.
Dessutom vill man nästa år även göra en tillfällig skattehöjning med 30 öre som ska öronmärkas till vård och omsorg samt avveckla vårdnadsbidraget.

Annki Hällberg/DT
annki.hallberg@dt.se