Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill varna för loppistjuvar

– De är rutinerade och jobbar i gäng.

Det säger Helena Karlsson som har drabbats av stölder på sin loppis och nu vill varna andra loppisar.

Helena Karlsson driver en loppis i Nordanby, mellan Hedemora och Säter, och hade i lördags besök av tjuvar.

– De kom i en blå minibuss och en röd personbil. Det bara vällde ut folk, de var minst ett dussin. Vi var tre stycken vid loppisen men vi hade ingen chans att hålla koll på dem. Några av dem uppehöll oss medan de andra rotade bland sakerna, berättar Helena Karlsson.

Efter ett tag klappade en man i händerna och då avlägsnade sig samtliga.

– Han ropade något och då försvann allihop till bilarna. Jag hann stoppa och muddra tre av dem men de hade inga saker på sig. När de hade åkt upptäckte vi att de bland annat hade stulit smycken, elektronikprylar och skor, säger Helena Karlsson, som nu vill varna andra loppisar för att råka ut för samma sak.

– En väninna i Västerby hade råkat ut för samma sak och hon varnade mig för att de säkert även skulle komma till mig. De här är väldigt rutinerade och jobbar i gäng. De vet exakt vad de ska göra och de kommer säkert att komma till andra loppisar och stjäla, säger Helena Karlsson, som har polisanmält stölderna.

Pär Sönnert
par.sonnert@dt.se