Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilma satsar på musiken

Nu är det musik som gäller för Vilma Flood Hases från Avesta. Hon ordnar konserter i Verket, spelar själv och börjar till hösten en singer/songwriter-utbildning på Kulturama i Stockholm.

Annons

På tisdag kommer gospelkören Glim of Grace till Verket i Avesta. Innan den stora kören går på scenen uppträder Norbergsbördiga sångerskan Eirin Olsson, som nu studerar på Rytmus och även skriver egna låtar inom pop/folk.
– Först blir det lite lugnt och sedan blir det pampig gospel. Det blir väldiga kontraster och det är sådant som får folk att sitta kvar, säger Vilma Flood Hases.

Det är hon som står bakom evenemanget, som är årets näst sista Sommarkväll med Vilmas vänner.
– Verket har gjort något liknande förut men då kallades det kafékvällar, säger Vilma Flood Hases som då medverkade som artist men i år har fått ikläda sig en ny roll som konferencier.
Hon har försökt blanda genrer och lyfta fram många yngre musiker.
– Jag är själv bara 20, så jag har mycket unga musikerkontakter.

Parallellt med arrangemangsarbetet i Verket har Vilma Flood Hases åkt runt i Sverige och haft egna spelningar tillsammans med sitt band.
– Vi har också varit två veckor i USA.
Vilma Flood Hases satsar på musiken och i höst flyttar hon till Stockholm för att gå singer/songwriter-utbildningen.
– Inom musiken är det alltid bra att dra sig mot Stockholm ett tag, och jag vill lägga ett år på att skriva min egen musik. Jag har spelat mycket covers, visserligen äldre så det är inte så många som känner igen låtarna, men min dröm är ett set med bara egna låtar, säger Vilma.
– Men jag hoppas att vi kan hålla igång med bandet. Alla utom en ska också flytta till Stockholm.

Den som vill uppleva Vilma Flood Hases med band kan boka in den 27 augusti i Verket.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se