Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinden har fört bort röken men lukten är kvar

Vinden har avtagit efter den extrema måndagskvällen med rök och aska över hela länet. SOS-alarm förklarar att röken nu har stigit och därmed inte passerar lika snabbt. Men den kraftiga röklukten ligger kvar.

Enligt SOS är brandröken idag inte farlig att andas in.

– Det är inga farliga kemikalier som brinner och därför är inte röken farlig. Men man ska fortfarande försöka att andas in så lite av möjligt av röken. Ta det säkra för det osäkra. Och om man känner obehag över röken borde man fortfarande stanna inne med stängda fönster, säger SOS Dalarna.

Det är ingen evakuering som är planerad för nuläget säger SOS. Man inväntar på plats planen från Italien som ska landa vid åtta, för att hjälpa till med släckningsarbetet.

Dalarnas räddningstjänst skickade i går personal till Sala. De har varit på plats hela natten och kommer säkert bli kvar ett tag tror SOS alarm.