Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinjett/Helgen i Säter


På lördag eftermiddag blir det teater i Solvarbo bystuga. Det är Dalateatern som spelar pjäsen Audiens, en komedi av Václav Havel. Han är förutom författare tidigare president i Tjeckoslovakien.
Det är första gången bystugan används för teater. Säters kommun har inlett samarbete med Solvarbo bystugeförening och hoppas på fler föreställningar där.
- Jag är spänd av förväntan inför helgen. Det är väldigt intressant att kunna ha teater i bystugan. Om det är bra så kanske man kan göra det fler gånger, säger Björn Hansson från bystugeföreningen.
Pjäsen har två roller som spelas av Joel Torstensson och Hugo Emretsson. Den senare står även för regi, kostymer och scenografi.
- Pjäsen är en burlesk komedi med svart politisk botten. Temat är ständigt aktuellt, den lilla människan mot det stora systemet, säger Karin Hästö, kultursekreterare i Säter.
Trevlig helg!