Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinjett ”Helgen i Säter”


Hej!

Under den här vinjetten är det meningen att ni ska hitta lite smått och gott inför stundande helger. Dags att börja tänka på sommar och bad är det, trots att vintern fortfarande står för dörren.

I morgon lördag ordnas Simkunnighetens dag över hela landet, så även i Skönvikshallen. Det är gratis inträde till badet och möjligheten att prova sin simkunnighet finns. De 20 första som klarar märket vattenprovet får märket gratis.

På söndag kväll kan den som vill lyssna på jazz i kyrklig miljö. Jazzmässa ordnas i Gustafs församlingshem med musik av Duke Ellington, Lars Gullin med flera. Four and More Quartet spelar med Hans Johansson, präst i Säterbygden, på trummor, Arne Tengstrand piano, Jan Köhler trombon och Åke Gullberg bas. Säterbygdens organist Dan Eiderfors leder Gideonsbergs Vokalensemble.

Bispberg är en av Säterbygdens kulturmiljöer med minnen från gruvhanteringen. Miljö- och byggnämnden i Säters kommun ska nu se över områdesbestämmelserna för att bättre bevara byns gamla karaktär.
En arbetsgrupp har bildats för det. Rapport om hur det fortgår kommer framöver.

Fullmäktige i Säters kommun samlades i Rådhuset igår kväll för första gången i år. Nyheter från fullmäktige följer i lördagstidningen.

Själv är jag ny som lokalredaktör i Säter och tar gärna emot tips.

Trevlig helg!

önskar
Sylvia Kjellberg