Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinjett Helgen i Säter med ny bild


Det handlar mycket om Jussi Björling den här helgen.
Den 2 februari var den officiella 100-årsdagen av tenorlegendens födelse. Jubileet firas med allehanda evenemang i helgen.
I Säter är det premiär på filmen "Jussi i våra hjärtan" på Folkan på lördagen. Filmen, en dramadokumentär, är gjord av Torbjörn Lindqvist, Gagnef.
Gamla filmer med Jussi har blandats med intervjuer med Jussis barn och andra. Där finns också spelade avsnitt med den barntrio med syskonen Björling som bland annat åkte runt i USA för 90 år sedan.
En annan filmpremiär, fast i smyg, hölls på Biografmuséet i veckan.
Länets kristdemokrater bänkade sig för att se den nya filmen om Åsa-Nisse, "Wälkom to Knohult", en dryg vecka före Sverigepremiären. Förre dalariksdagsmannen Lennart Sacrédeus (KD) tog initiativet sedan partiet varit på visning på Biografmuséet med Stefan Lindfors. Sacrédeus tycker att det finns något att lära av den klurige Åsa-Nisse-figuren och nostalgin som omger honom.
- Jag tror det finns många liknande personligheter i Dalarna, finurliga ochl ite skeptiska till överheten, säger Lennart Sacrédeus till DD.
På Milko Arena spelas juniorhockey i helgen. På lördag möter SSIF Skåre BK och på söndag spelar SSIF mot Hedemora/Långshyttan.
Trevlig helg!
SYLVIA KJELLBERG