Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

/Vinjett Insänt/

Fia Hedberg är årets musikstipendiat och tar emot sin utmärkelse i Grangärde kyrka i kväll fredag.

Fia Hedberg har till alla delar levt upp till de kriterier som juryn haft att ta hänsyn till vid sitt beslut. Det är juryns motiveringen till att Fia Hedberg i år lyfter stipendiet på 3500 kronor.
Kriterierna för stipendiet är en musikalisk person, maximalt 25 år gammal, med anknytning till bygden. Vidare bör stipendiaten vara stadd i musikalisk utveckling. Det är så det är formulerat och enligt juryn, som varit Bertil Danielsson, Eva Helena Morén och Marie Boström, har man i år hittat rätt musikbegåvning i Hedberg. Hon hanterar flera instrument och sjunger dessutom, vilket hon bland annat visat i olika sammanhang vid uppträdanden hemma i Grangärde. Bland annat vid Grangärdefestivalen.
Hennes brett förgrenade musikaliska ambitioner gör henne till en mycket värdig mottagare av 2011 års Musikstipendium anser juryn. Stipendiet utdelas på torsdagskvällen den 7 juli i Grangärde Kyrka i samband med sommarnattskonserten.