Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinjett INSÄNT

Torsdagen den 17 februari var det öppet hus på Enbacka skola i Gustafs. Föräldrar och elever kom till skolan för att se vad alla klasser har arbetat med under läsåret.

I matsalen hade klass 6 ordnat en cafeteria där man kunde köpa billigt fika. I musiksalen var det underhållning nästan hela tiden. Det var små orkestrar och sång.
I matsalen och musiksalen var det alltid så fullt att det inte gick att ta sig fram. Det var faktiskt rörelse hela tiden överallt i skolan. När man skulle gå kunde knappt ta sig fram.
Vi intervjuade några stycken som vi träffade på.
Vi träffade rektorn, Ingela Muras Sares, och frågade några frågor. Hon tycker att det är jättekul att vara rektor och träffa massor med folk, elever m.m. Ett bevis att hon gillar den här skolan är att hon valde den framför några andra.
Träslöjden
Vi gick ner i träslöjden där massor av elever stod och arbetade och visade vad de hade gjort. Där träffade vi också skolans träslöjds lärare, Ronney Hedlund. Han tycker att det är bra att ha öppet hus. Det ger möjligheter att visa föräldrar vad barnen har arbetet med under året.
Senare, när vi var på väg till cafeterian mötte vi skolans vaktmästare. Han heter Lennart Nord. Han är så kul att vi frågade honom också. Han sa att han trivdes på sitt jobb och att det fanns massa trevliga elever på skolan som alltid brukar säga hej när han går förbi dem.
Politiker
Pecis när vi hade sagt hejdå till Lennart mötte vi några som vi aldrig hade sett förut. Vi stannade och frågade vilka de var. Deras namn var Jan Erik Steen och Evert Dahlberg och de var ordförande i "Barn och utbildningsnämnden".
När vi hade varit i cafeterian och fikat skulle vi gå till vårt klassrum och kolla vilka som var där. På vägen dit gick vi förbi in till biblioteket. Där stod bibliotekarien Elisabeth "Elis" Wiksell. Biblioteket är väldigt bra att ha i Gustafs.
Då kom vi på att vi var tvungna att gå till musiksalen för vi skulle sjunga.

Oscar Reimertz, Jonatan Lindeström, Martina Granberg och Emelie Hanspers i 6:an på Enbacka skola