Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vision om en attraktiv, grön stadsdel

/
  • Krylbo ska bli den gröna, ekologisk stadsdelen där alla sorters människor vill bo. I visionen finns många förslag, bland annat en gång- och cykelbro över älven.
  • Centrala Krylbo behöver knytas ihop bättre
  • Ett utvecklat stadsdelscentrum med Coop Konsum och Campus Krylbo
  • Stationsområdet med en gång- och cykelbro över älven

Krylbo ska i framtiden vara en attraktiv stadsdel som lockar en bred blandning av människor. Det lokala engagemanget är stort. När projekt ska utvecklas är invånarna vara med i både planering och utförande.

Annons

Det är en del av vision för framtidens Krylbo som presenteras i det nya programmet för Krylbo. Det ska antas av kommunfullmäktige och vara underlag för framtida planer. De konkreta förslagen siktar många år fram i tiden.

LÄS MER: Krylbo har stora möjligheter

I visionen står det också att Krylbo ska vara en välfungerande stadsdel med ekologisk inriktning där det finns matbutik, andra butiker, restauranger och caféer. Den lokala identiteten är stark och förstärks av bra lokalhistorisk skyltning och effektbelysning av intressanta byggnader och miljöer.

Det ska vara enkelt för den som vill odla egna grönsaker även om man bor i lägenhet. Krylbo ska vara den vackra, grönskande, levande, trevliga stadsdelen där närheten till Dalälven och allt älven har att erbjuda spelar en avgörande roll. När man färdas efter Stationsgatan ska man känna närheten till älven och det ska vara lätt att ta sig ned till vattnet.

Den vilda naturen ska lyftas fram som något positivt, natur och friluftsliv är nära.

Det ska vara enkelt att ta sig mellan Avesta och Krylbo och lätt att resa ut till resten av Sverige, det ska finnas ett pendlarcentrum för hela kommunen i Krylbo.

Bostadsbebyggelsen ska vara småskalig, varierad och så ekologisk som möjligt. De som pendlar med tåg till jobb eller utbildning ska lätt hitta en bra och passande bostad. Det ska finnas enklare, villiga bostäder för unga.

Den som driver företag i Krylbo hindras inte av infrastrukturen eller brist på kommunala initiativ. Miljön kring stationen ska underlätta pendlande arbetskraft och boendemiljöerna ska uppleva så positivt att personalen gärna vill flytta till Krylbo.

I programmet som tagits fram finns många förslag från allmänheten.

Annons