Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vitet chockhöjs

Takbyggnaden på Åsgatan 57 har fortfarande inte rivits. Nu höjer kommunen vitet till 1 miljon kronor.

– Han har haft gott om tid att rätta till det, men ingenting har hänt. Därför föreslår vi att fördubbla det tidigare vitet om han inte gör något, säger Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Per Fagerström.

Men fastighetsägaren Peter Frantz har lämnat in nya förslag som nämnden ska ta ställning till. Han har också önskat att få ett år på sig innan vitet döms ut. Det har nämnden sagt ja till.

– Han har ett år på sig från och med nu. Om han gör om enligt det ursprungliga bygglovet så blir det inget vite, säger Per Fagerström.

Han välkomnar ändå en dialog med Peter Frantz som tidigare sagt sig vara villig att göra förändringar.

Det som miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har invändningar emot är att taket har fått en enda stor takkupa, i stället för fyra mindre, vilket bygglovet medger. Dessutom har fasaden fått rödmålad träpanel, i stället för bandtäckt plåt som det ska vara.

Det är två lägenheter som berörs på adressen. Men storleksmässigt påverkas dessa inte särskilt mycket, även om taket görs om. Därför har Peter Frantz vänt sig emot nämndens påstående att han skapat en hel våning på huset, genom att höja taket.

Han har påpekat att takhöjden i lägenheterna fortfarande är exakt densamma som i bygglovet.

Johan Källs
johan.kalls@dt.se