Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-guld till Renheim

Efter en mycket dramatisk dag fick Lima-åkaren Adam Renheim kliva upp överst på prispallen och ta emot pokal och medalj som världsmästare i snö-skotercross.
– Det känns helt fantastiskt!

Speciellt eftersom dagen startade katastrofalt dåligt.
– Jag blev inblandad i en stor krasch i kvalheatet och kom aldrig i mål. Då kändes det inte särskilt troligt att jag skulle nå prispallen, berättar Adam Renheim.
Det betydde att han var tvungen att lyckas i ”sista chansen”. Då är det varvtider som gäller och Adam fick till den bästa varvtiden och gick till final.

VM-finalen omfattade tre heat där poängen lades samman.
– Det såg inte särskilt lovande ut. I varje final-heat fick jag välja spår som 17:e man, men i första heatet fick jag en kanonstart och ledde från start till mål. I andra gick det lite sämre så inför det sista var jag tvungen att vara före ledande amerikanenLogan Christian om jag skulle ha chans till VM-guldet, berättar Adam.
Sista finalheatet kunde inte ha börjat sämre för Renheim. Efter första varvet låg han på 13:e plats, dryga 20 sekunder bakom ledande Petter Nårsa och Logan Christian.

Då inledde Adam en jakt som åskådarna sent kommer att glömma.
– Jag tror det var helt i publikens smak. Jag hittade perfekta spår och med två varv kvar körde jag om Christian. Nårsa ledde men jag visste att det räckte till VM-guld om jag höll min andraplats.
Adam Renheim har haft en fantastisk säsong med SM-guld i stadioncross och seger i Arctic Cup.

– Det känns nästan overkligt, tycker han.
Kommande helg är det Vildmarkscupen i Svartnäs.
– Jag kommer nog att ställa upp där, säger Renheim.
Arrangörerna kan inte få bättre reklam. En färsk världsmästare på startlinjen.

Rolf Johansson