Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-guld till Renheim

Annons

Efter en mycket dramatisk dag fick Lima-åkaren Adam Renheim kliva upp överst på prispallen och ta emot pokal och medalj som världsmästare i snö-skotercross.
– Det känns helt fantastiskt!

Speciellt eftersom dagen startade katastrofalt dåligt.
– Jag blev inblandad i en stor krasch i kvalheatet och kom aldrig i mål. Då kändes det inte särskilt troligt att jag skulle nå prispallen, berättar Adam Renheim.
Det betydde att han var tvungen att lyckas i ”sista chansen”. Då är det varvtider som gäller och Adam fick till den bästa varvtiden och gick till final.

VM-finalen omfattade tre heat där poängen lades samman.
– Det såg inte särskilt lovande ut. I varje final-heat fick jag välja spår som 17:e man, men i första heatet fick jag en kanonstart och ledde från start till mål. I andra gick det lite sämre så inför det sista var jag tvungen att vara före ledande amerikanenLogan Christian om jag skulle ha chans till VM-guldet, berättar Adam.
Sista finalheatet kunde inte ha börjat sämre för Renheim. Efter första varvet låg han på 13:e plats, dryga 20 sekunder bakom ledande Petter Nårsa och Logan Christian.

Då inledde Adam en jakt som åskådarna sent kommer att glömma.
– Jag tror det var helt i publikens smak. Jag hittade perfekta spår och med två varv kvar körde jag om Christian. Nårsa ledde men jag visste att det räckte till VM-guld om jag höll min andraplats.
Adam Renheim har haft en fantastisk säsong med SM-guld i stadioncross och seger i Arctic Cup.

– Det känns nästan overkligt, tycker han.
Kommande helg är det Vildmarkscupen i Svartnäs.
– Jag kommer nog att ställa upp där, säger Renheim.
Arrangörerna kan inte få bättre reklam. En färsk världsmästare på startlinjen.

Rolf Johansson