Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-kvalladdning gav klar seger

KAIS Mora kikade på VM-kvalfotboll på fredagen och med den laddningen i bagaget gjorde man processen kort med Balrog på lördagen och vann med hela 10-5.
– Den laddningen gör vi gärna om, jag tycker vi kontrollerade matchen från början till slut, säger Moras tränare Peter Wallin.

Balrog tog visserligen ledningen men sen var det Mora för hela slanten.
– Skottstatistiken efter två perioder säger allt (10-24). Det var vi som förde och skapade lägen och de dök upp ibland och lyckades få till någon kontring. Att det bara stod 4-2 efter första perioden var verkligen smickrande för dem, säger Wallin.

I den sista perioden gasade gästerna rejält och gick ifrån i målprotokollet. Wallin efterlyste efter förra helgens oavgjorda match mot Täby fler killar som skulle kliva fram och göra mål. Han fick verkligen gehör för detta. Mot Balrog var det speciellt andrafemman som klev fram och gjorde massor med poäng.
– Jag hade gjort lite förändringar i formationerna under veckan och det fick vi bra svar på. Det var riktig islossning och alla formationerna skapade verkligen mycket lägen. Jag tycker att Widh och Wahlgren får lite extra plus men hela laget gjorde bra ifrån sig, säger Peter och fortsätter.

– Vi är obesegrade i de fyra senaste matcherna och har tagit tio av tolv poäng. Vårt powerplay har inte suttit ännu, så där får vi fortsätta jobba. Vi skapar mycket lägen men får inte in bollen. Det finns lite till att plocka men det går åt rätt håll hela tiden. Jag hoppas att vi får visa upp det på hemmaplan på söndag.
På söndag väntar nästjumbon Duvbo för KAIS som i och med helgens seger ligger på en tredjeplats i tabellen.

Ola Mopers