Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallin tar över i Kvarnsveden

36-årige Andreas Wallin blir ny tränare för Kvarnsvedens herrar i division 2 efter Bengt Ottosson.
Wallin har skrivit på ett flerårsavtal med olika klausuler inbakade i kontraktet.
– Det känns jättespännande, säger han.

Andreas Wallin är född och uppvuxen i Luleå, men 2002 flyttade han till Dalarna för spel i Forssa.
Han har sedan varit både spelande tränare och tränare i Tunabro i tre säsonger och tränare för Brages U17-lag i två säsonger.
– Jag tycker det här är rätt steg i min tränarutveckling, det är en lagom och stimulerande nivå att fortsätta på. Att vara tränare i Kvarnsveden är ett av de finaste uppdragen man kan få som tränare i Dalarna, säger Wallin.
– Det har varit en spännande tid efter att årets säsong slutat och när jag fick förfrågan om det här tränarjobbet för några veckor sedan kändes det jättestimulerande. Sedan har det varit en process att få ihop pusselbitarna och i dag ser jag verkligen fram emot att få påbörja arbetet med nästa säsong.

Andreas Wallin har gått hela Svenska Fotbollförbundets tränarstege på amatörnivå, återstår gör bara proutbildningen för att man ska få träna ett elitlag.
Wallin jobbar till vardags som gymnasielärare och har en välmeriterad pedagogutbildning.
I ledarstaben i Kvarnsveden blir både lagledaren och materialaren Kurt Olsson och målvaktstränaren Leif Fjägerås kvar. Återstår att göra är att hitta en assisterande tränare till Wallin.
– Det kan bli en eller två assisterande, det är inte riktigt klart i dagsläget. Det är bra med så stor ledarstab som möjligt, så vi får se vad som händer.

Någon målsättning inför den kommande säsongen har Kvarnsveden ännu inte diskuterat.
– Det stora målet blir först och främst att försöka etablera oss i tvåan. Truppen är ung och utvecklingsbar och vi har en egen teknikhall och konstgräsplan, så det finns stora förutsättningar att lyckas, säger Andreas Wallin.
– Vi får försöka bygga vidare på det laget hade i mitten av serien den gångna säsongen, inledningen var tung och avslutningen svajig. Men det är en bra trupp och jag är övertygad om att killarna kommer att ta ytterligare ett steg i utvecklingen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se