Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-TV lösning håller på att utredas

Annons

Kommunfullmäktiges sammanträden kan komma att sändas ut via webb-TV. Det säger kommunfullmäktiges ordförande Berndt Nygårds (S). Från 2012 kan Hedemoraborna via webben ta del av sammanträdena.

- Att kunna sända kommunfullmäktiges sammanträde via webbTV är något vi håller på och tittar på, säger fullmäktiges ordförande Berndt Nygårds (S).
Sedan tidigare har Hedemoraborna kunna ta del av sammanträdena via radio, men nu vill man ta ytterligare ett steg.
Berndt Nygårds har haft kontakt med sin ordförandekollega i Borlänge där de valt att TV-sända via en lokalTV-kanal. Men Hedemora väljer webben som sin kanal.
Det finns fler fördelar med detta.
- Webb-TV behöver inga sändningstillstånd, säger Berndt Nygårds.
Det är en lösning som skulle göra sammanträdena mer tillgängliga. Han har även fått bra respons från den yngre generationen för detta förslag. De TV-inspelade sammanträdena skulle läggas ut på kommunens hemsida och den vägen vara tillgängliga för såväl kommunens personal som andra som vill ta del av det som sagts.
Berndt Nygårds säger att denna satsning inte skulle behöva kosta några större summor. Han pratar om en mobil kamera som inte bara skulle kunna nyttjas vid sammanträdena. Han ger som exempel föreläsningar som går att spela in och som sedan kommuens anställda i efterhand kan ta del av.
-Det öppnar för nya möjligheter, säger Berndt Nygårds.
WebbTV-sändningarna kommer dock inte att bli en verklighet detta år, däremot under 2012 kan de förverkligas. Berndt Nygårds säger att man under detta år vill undersöka och besluta om vilken modell som ska användas.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se