Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webbkrönika: En magisk påskafton i Leksand

Leksand är tillbaka där laget hör hemma - i elitserien. 
Laget gjorde sin plikt och gav sig självt, fansen och även Hockeysverige en fin påskpresent i och med segern mot Rögle. Landets populäraste lag ska spela i eliten igen, efter sju säsonger i hockeyallsvenskan.

Visst, klubbens anseende har fått sig en och annan törn det senaste året men förmodligen sitter redan kassörerna i de andra elitklubbarna och myser. Leksand innebär fullsatta hallar runt om i Sverige.

Leksand hade en drös matchbollar att ge sig självt elitserieplatsen och slog in den första. Och det var egentligen aldrig något snack, Leksand var det bättre laget mot ett avsågat Rögle.
Och vilken stämning det var i Tegera arena. Ståpäls är ordet och de sista tio minuterna var jublet enormt. Efter matchen stannade merparten av publiken kvar och hyllade sina hjältar. Spelarna åkte runt på isen med breda leenden och verkade tagna av den magiska uppvaktningen från publiken.
130330 är redan ett klassiskt datum i Leksandshockeyns historia.

Det finns många hjältar att hylla en sådan här kväll. Sportchefen Tommy Salo som byggt ett riktigt lag. Tränarna med Andreas Appelgren i spetsen som uppenbarligen skapat en fungerande grupp med stor spelglädje och lagkänsla. Kulturbärare som Jens Bergenström som jobbat så länge för att få uppleva den här dagen. Den nya generationen med Filip Forsberg i spetsen, vilken spelare det är (även om den här matchen inte var hans bästa i kvalserien).

Leksand har i dag en stomme som ska kunna hävda sig även i elitserien. Med några strategiska nyförvärv kan det till och med bli riktigt bra.

Lars Ingvar Eriksson