Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wener kritisk: ”Görs inte tillräckligt”

Jonathan Harty och målvakten Marcus Högberg fanns inte med i Moras buss när laget reste till Ljungby för kvällens allsvenska match mot Troja.
Båda måste rehabilitera sina hjärnskakningar.

Ytterligare två spelare finns på Moras skade- och sjuklista. Det är Jonathan Johanson, sträckning i ett ben, och Sonny Karlsson, febersjuk.
Det här med hjärnskaknin-gar har blivit en följetång i Mora IK. Med Harty och Hög-berg är man nu uppe i elva hjärnskakningar, bara i år.
Tränaren Patric Wener är kritisk till att det görs för lite för att komma till rätta med alla huvudskador.
– Domarna har inte tillräckligt bra spelförståelse. De tar för tacklingar bakifrån, men inte tacklingar mot framför allt käken, det är smällar mot käken som oftast ger hjärnskakning.
– Men även spelare och vi tränare har ett ansvar. Vi ska inte acceptera att våra egna spelare inte tacklar riktigt, framför allt måste vi lära de yngre att tackla rätt. Sedan måste spelarna visa respekt för varandra, menar Wener.

En annan orsak till alla huvudskador menar Wener var det tacklingsförbud som fanns tidigare innan spelarna fyllt 15 år. Nu är den åldern sänkt till 12 år.
– Därför tror jag att det kommer att bli bättre framöver, att spelarna blir bättre på att tacklas.

Nu väntar alltså tabelljumbon Troja-Ljungby.
– Vi möter ett desperat Troja som jagar poäng. Det finns inga dåliga lag i den här serien, säger Wener.

Gunnar Bäcke
gunnar.backe@dt.se