Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wera Brask Larsén är kapten i Forssa BKs:s F16 -lag

Fem ledare, varav några från ett par Borlängeklubbar, har blivit avstängda på grund av dåligt uppträdande under Dalecarlia Cup.
DD frågade alla Borlängeklubbar vad de tycker om Allfair och alla tycker det är viktigt att vuxna också ska vara schyssta under match.

Projektet AllFair drog igång 2002 och har växt sig allt större.
Man åker runt på flera turneringar runt om i landet och det inte bara i fotboll utan även innebandy och ishockey bland annat. Dalecarlia cup har varit en given hållplats för Allfair de senaste åren.
”Agenter” håller koll på alla runt en match. Samtliga lag bedöms, både för positiva sidor men också för det som är negativt.

Alltid schyssta

Ett lag som fått priset för att de uppfört sig bra är Forssa BK:s F16-lag som kom femma av sex lag i sin grupp och mötte Ströms-bro i match om 9-10:e plats på fredagen som de förlorade på straffar.
- Det har varit kul ändå, även om inte resultaten gått vår väg, säger lagets kapten Wera Brask Larsén.
Varför tror du ni fick Allfair-priset?
- Vi spelar alltid schysst och lyssnar på domaren. Även om domsluten inte alltid är rätt så blir det ju inte bättre av att tjata.
- Dessutom stöttas vi alltid på ett bra sätt av föräldrar och ledare, säger Wera.
Laget verkar inte alltför ledsna efter sista förlustmatchen mot Strömsbro på straffar heller.
- Nej, blir det straffar är det alltid turbetonat, säger Wera.


BENGT PETTERSSON
0243-920 07
bengt.pettersson@daladem.se