Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

When Vikings Attack

Ett spel om plundrande vikingar som har hamnat i fel tidsålder, kan det vara något? Ja, om du inte letar efter något mer intressant vill säga.

Vikingarna har kommit till stan och gör precis som de gjorde för 1200 år sedan - plundrar och krigar. Ditt jobb är enkelt, slå tillbaka, men inte med vanliga hederliga yxor och sylvassa svärd, utan med stolar, bilar, telefonkiosker och annat material du hittar på gatorna.

Spelet går snabbt att ta till sig då instruktionerna är lätta, till och med för en sjuåring. Du ska samla på dig civila invånare genom att komma nära dem, och ju fler du samlar, desto större saker kan du plocka upp och kasta på vikingarna. 

Allt eftersom spelets linjära banor avklaras stiger svårighetsgraden. I början är allt enkelt, men efter ett tag kommer det vikingar från fler riktningar samtidigt som miljöerna får olika fällor som med list kan användas till din fördel, exempelvis kan du lura in de nordiska barbarerna till en livsfarlig trafikerad gata.

Ibland får du möta större bossar där det oftast gäller att använda deras egna vapen mot dem själva. En av striderna är rätt intressant då det gäller att plocka upp ett rör som ska användas för att styra bossens skott i en viss riktning så att det slutligen efter några omvägar hittar tillbaka till var det kom ifrån. Ett av väldigt få ställen där spelaren tvingas att tänka till lite, annars är det konstant hjärndött spelande som gäller.

Enspelarlägets kampanj går att klara på någon ynka timme och bjuder på lagom kul hjärndöd underhållning. When Vikings Attack har även stöd för flerspelarläge, vilket är det bästa med spelet. Hela upplevelsen påminner bitvis om kaotiska men underhållande Bomberman, fast bärbart och med snygg grafik. Kontrollen går det absolut inte att klaga på, medan pianomusiken är bland det mest enformiga mina öron har fått ta del av.

Clever Beans senaste spel är varken bu eller bä. Ska du köpa detta är det inget snack om att du lär få ut mest om du är uppkopplat mot Internet, annars kan det vara bättre att se sig om efter något annat då speldjungeln är proppfull av både bättre och sämre spel.

5/10

Felipe Madrid

Format: Playstation Vita, Playstation 3
Genre: Action
Antal spelare: 1-4
Spelare online: 1-4
Utvecklare: Clever Beans
Utgivare: Sony
Premiär: 7 november 2012