Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikstrand stannar i Mora

Klubbkänsla är en bristvara i flera av dagens lag-sporter, men Morabacken Mikael Wikstrand visar verkligen klubbkänsla som skrivit på för ytterligare en säsong i klubben.
Trots att flera elitserieklubbar visat intresse för JVM-backen.
– Det känns jättebra att jag tagit det här beslutet, säger Wikstrand.


– Det var inte så svårt heller, jag trivs i Mora med närheten till familjen och att klubben har något stort på gång. I Mora får jag spela mycket och har hjärtat i föreningen och var inte riktigt beredd att flytta på mig, i varje fall inte till nästa säsong.
– Jag vill utvecklas vidare minst ett år till i Mora, säger Wikstrand.
Fem elitserieföreningar var ute efter Wikstrands tjänster, Modo, Brynäs, Färjestad, HV 71 och Frölunda, men alla fick nobben.
– Det var flera klubbar än så som jag tackade nej till och i det här läget känns det helt rätt.
– Nu får vi hoppas att flera spelare som också har utgående kontrakt stannar, det vore jättekul om det blir så. Då har vi något riktigt bra på gång, säger Mikael Wikstrand.

Moras tränare och sportchef, Patric Wener, är riktigt glad för att Wikstrand stannar.
– Alla topplag i elitserien vill ha Mikael och han väljer att vara kvar här i Mora. Det är ett stort tecken på att vi gör någonting bra här. Jag tycker det är fantastiskt skoj för klubben, spelare och fans. Men framförallt att vi får behålla Mikael Wikstrand, det trodde jag inte alls på för 48 timmar sedan. Vi har en framtidsplan där han är nyckeln tillsammans med spelare som Westerling, Alcén, Beck osv. Det är helt fantastiskt att vi får ha honom kvar, säger Wener.

Mora har dessutom gjort klart med med den tekniska forwarden Jonas Westerling som skrivit på för ytterligare minst en säsong.
Westerling kom till Mora inför den här säsongen från Almtuna och har speciellt efter juluppehållet kommit igång ordentligt. Han står hittills noterad för 21 poäng på 40 matcher.
– Jonas är en av de spelare som tillhör den riktiga kärnan i Mora IK:s lagbygge. Det är en bra person både på och utanför isen. Han är även ledare och var en av de som tog initiativet att samla gruppen och prata igenom allt efter att Anze Kopitar och Bobby Ryan försvann. Det var det mötet som fick oss att börja vinna igen. Det är fantastiskt roligt att få ha Jonas kvar hos oss, säger Patric Wener.

Håkan Eriksson