Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wolf bäst på hårdrocksfest

Örebrobandet Wolf imponerade mest när hårdrocken tog över Rättvik i helgen. Dock var publiken ganska liten båda kvällar.

Hårdrocksweekend
Var? Rättvik bowling & krog
När? Fre-lör 25-26/1
Publik: Totalt cirka 230

Lördagen var mest välbesökt (gissningsvis 150 pers) när rättvikskrogen satsade på hårdrock, med tre band varje kväll. Lördagen var även den dag som bjöd på det bästa bandet; Wolf.
Örebro-kvartetten spelar klassisk hårdrock med doom-inslag. Det är egentligen inga konstigheter eller något som får en att tappa hakan, men de gör det med stor rutin och så förbannat tajt och snyggt att det blir gott för öra och öga.
Framför allt har sångaren och gitarristen Niklas Stålvind det lilla extra som tar bandet en nivå över de miljontals standardhårdrocksband som finns. De lyckas även få hyfsad fart på den lilla, men tappra, publik som samlats vid kravallstaketet.
Även H.E.A.T, som var dragplåster på fredagskvällen, visar att de har rutin och är en väloljad rockmaskin.
Det är bra fart i ”nya” sångaren Erik Grönwall, och det smittar av sig på den lilla publiken. Väl genomfört, även om H.E.A.T tenderar att bli lite blaskigare och mindre intressant än Wolf.
Övriga band som bidrog till hårdrocksfesten i Rättvik var hemmabandet Intention, borlängebandet Sky of rage samt Bear Bone Company från Örebro som spelade båda kvällar.


Jonas
Stentäpp
heavy
@daladem.se