Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en häst har knivskurits

Tidningen har tidigare rapporterat om hästar som blivit tillfogade skärsår i underlivet.
På förmiddagen, fredagen den 19 juli, skedde det igen.
Denna gång rör det sig om en häst i Morberget som blivit djupt skuren.

Ännu är ingen misstänkt, men en utredning pågår.
– Vi kollar om det finns något samband mellan de olika knivskärningarna, men mer än så kan vi inte säga just nu, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig för polisen i Falun.

Sedan en tid tillbaka har polisen i Dalarna fått in anmälningar, där hästar har knivskurits eller skadats på annat sätt.
Några av dessa incidenter har inträffat i Ludvika och Smedjebacken. I Bredberget, utanför Grangärde, har en och samma häst blivit skuren tre gånger.
Polisen i Dalarna har rubricerat händelserna som djurplågeri, men har ännu inte lyckats gripa någon.

I fredags hände det alltså igen, då en häst i Morberget blev djupt knivskuren i underlivet. Polisen kan inte uttala sig om det finns något samband mellan de olika knivskurningarna av hästar i Dalarna, men de kontrollerar om det eventuellt kan finnas något samband. Mer information än så vill polisen inte gå ut med för tillfället.

Förundersökningar är sedan tidigare upprättade kring de tidigare incidenterna, och nu också i fallet kring den skadade hästen i Morberget.
– Vi måste bearbeta materialet och jobba vidare med de här ärendena. Vi är väldigt angelägna om att få hjälp från allmänheten.
– Om det är någon som sett eller hört något, så ber vi dessa personer att höra av sig till polisen. Några fler detaljer kring knivskärningen av hästen i Morberget kan vi inte ge just nu, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig för polisen i Falun.

Andreas Irebring
andreas.irebring@dt.se