Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för grov olovlig befattning av smuggelgods

En man från Polen, som sitter häktad sedan 3 mars åtalas för grov olovlig befattning av smuggelgod, bland annat 600 liter vodka. han åtals även för befattning med 4400 cigaretter. Det hela uppdagades i samband med en olycka i Östra Ofors i Malung-Sälens kommun.

Annons

Mannen hade kört av vägen i Östra Ofors den 27 februari. Han lämnade olycksplatsen springade, men med hjälp av vittnen lyckades polisen spåra honom och gripa honom. Han anhölls senare av åklagare och häktades någon dag senare. I den dikeskörda bilen hittade polisen stora mängder sprit och cigaretter och allt misstänktes i första skedet vara stulet, men det har visat sig handla om smugglad sprit och cigaretter.

Mannen åtalas nu för grov olovlig befattning av smuggelgods. Det handlar om 600 liter vodka och 48 liter öl. Denna sprit har enligt åtalet tidigare varit föremål för smuggelbrott. Eftersom det handlar om stora mängder och det hela ingått som led i ett omfattande smuggelbrott anses det som grovt.

I åtalet ingår det även befattning med 4400 cigaretter som också smugglats in i landet. Det yrkas vidare i åtalet på att all alkohol och cigratterna ska förverkas från mannen och dessutom den lastbil han körde det hela med.

Mannen har i förhör nekat till det han ställs till svars för i åtalet. Det har framkommit att han är dömd för liknande brott i Norge. Han är dessutom utvisad från Norge. Åklagaren yrkar på att han ska utvisas även från Sverige.

Mer läsning

Annons