Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skridskobana på Avestavallen

/
  • Första spolningen av den nya skridskobanan på Avestavallen. Benny Andersson övervakar.
  • Konstgräsbanan, intill den blivande skridskobanan, skottas inför fotbollsträningen som börjar på måndag.

Två av Avesta kommuns profilområden är Outdoor (utomhus) och Sport. Så till helgen går det att åka skridskor på Avestavallen och på måndag börjar fotbollsträningen på planen intill.

LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från Appstore för iPhone eller i Google Play för Android

Annons

– Jag har kompisar i Sundsvall och Hudiksvall, berättar fritidskonsulent Benny Andersson. Där har kommunen spolar löparbanor för skridskoåkning under vintern. Det har blivit väldigt populärt.

Sagt och gjort, i tisdags gjordes den första spolningen. Underlaget är slätt så det fungerar bra. Det behövs dock fler spolningar innan man kan åka på banen.

– Jag tror det går att åka på fredag, säger Benny Andersson. Kolla på kommunens hemsida.

Mellan löparbanorna och fotbollsplanen kommer fritidskontoret att sätta upp bänkar och en grill för den som vill grilla en korv efter skridskoåkningen.

Banan är 400 meter.

– Det kan ju vara kul att prova på att åka, säger Benny Andersson. Alla kanske inte vill ge sig ut och åka på sjöar, där isen kan vara osäker.

Det är verkligen vinter, snön ligger och temperaturen pendlar mellan minus 10 och minus 15. Men våren kommer, Samtidigt som spolbilen jobbar på löparbanan håller en traktor på att skotta konstgräsplanen intill. Värmen ska på för på måndag börjar fotbollträningen.

Kanske läge för familjeaktiviteter? Någon tränar fotboll, någon annan åker skridskor och en tredje grillar korv?

LÄS MER FRÅN AVESTA

Mer läsning

Annons