Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring ofredande småflickor – fick slita sig loss

Själv hävdar 21-åringen att han tagit kontakt med flickorna för att träna upp sin svenska och få nya vänner. Hans offer berättar i stället om närgångenhet, pussar och försök att hålla dem kvar. vilket nu renderar 100 dagsböter för ofredande och sexuellt ofredande.

Annons

De första som utsattes för 21-åringen var två flickor, 13 och 14 år gamla, som den 27 april gått in till SE-bankens bankomater. Där passerade 21-åringen som genast kom in och bad att få bli fotograferad tillsammans med dem. På en film 13-åringen tog ses kamraten bli omkramad och fnittra åt uppvaktningen. Hon förklarar att de först tyckte att den okände var lustig men med tiden blev obehaglig. han frikänns dock för åtalat ofredande mot 14-åringen.

Hennes kamrat blev utsatt för mer närgången uppvaktning. Enligt flickorna fick hon slita sig lös och utsattes för närgångna grepp utanpå kläderna. Falu tingsrätt finner det bevisat att 21-åringen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande. Mannens invändningar avfärdas bland annat med citat ur polisförhören med honom.

Han döms att betala flickan 7 000 kronor i skadestånd.

Två dagar efter händelsen i banken tog sig 21-åringen in i ett stängt trapphus dit två flickor sökt sig för att värma sig. En av dem blev närgången uppvaktad av 21-åringen som försökte hålla henne kvar. I polisförhören kom han med argument om vilja att få nya vänner och hur hans närmanden missuppfattas. I rätten sa han sig inte ens ha varit på platsen.

Läs även: Sexuellt ofredande

Läs även: Läkare dömd för sexuellt ofredande

Mer läsning

Annons